Dušená krkovice s kedlubnovým zelím recept

Prima Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept Dušená krkovice s kedlubnovým zelím

Vepřová krkovice plátky
podle počtu strávníků
cibule
sůl
pepř
olej
Kedlubnové zelí:
Asi 4 kedlubny (pro 3 lidi)
kousek slaniny
cibule
lžička cukru
lžička octa
zarovnaná lžíce hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji s předsmaženou cibulkou. Zalejeme trochou vody a dusíme do měkka.

  2. Kedlubny oloupeme, nahrubo nastrouháme.

  3. Slaninu si nakrájíme na kostičky, cibuli taky na kostičky a přidáme ji na osmaženou slaninu. Na to přidáme nastrouhané kedlubny a dusíme cca asi 15 minut do měkka.

  4. Pak zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Osolíme, dochutíme octem a cukrem, chvilku provaříme. Podáváme s krkovicí a bramborami.


Líbí se vám tento prima recept? Sdílejte tnto prima recept!