Dušená krkovice s kedlubnovým zelím recept
Prima Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- Vepřová krkovice plátky
- podle počtu strávníků
- cibule
- sůl
- pepř
- olej
- Kedlubnové zelí:
- Asi 4 kedlubny (pro 3 lidi)
- kousek slaniny
- cibule
- lžička cukru
- lžička octa
- zarovnaná lžíce hladké mouky
- sůl
Recept na Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji s předsmaženou cibulkou. Zalejeme trochou vody a dusíme do měkka.
Kedlubny oloupeme, nahrubo nastrouháme.
Slaninu si nakrájíme na kostičky, cibuli taky na kostičky a přidáme ji na osmaženou slaninu. Na to přidáme nastrouhané kedlubny a dusíme cca asi 15 minut do měkka.
Pak zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Osolíme, dochutíme octem a cukrem, chvilku provaříme. Podáváme s krkovicí a bramborami.