Holubky recept
Prima Recepty, Hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl ocet 1 ks cibule voda rajčatový protlak 1 konzerva rajčatový protlak 2 balíčky rýže mletý pepř 1 lžíce mletá sladká paprika 1 kg míchané mleté maso 1 ks hlávková kapusta
Recept na Holubky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme celou hlávkovou kapustu ve vodě s trochou octa. Kapustu vaříme doměkka a poté scedíme a necháme vychladnout. Kapustu rozdělíme na listy
Mezitím si připravíme směs na náplň. V míse smícháme kilo mletého míchaného masa, tj, vepřové s hovězím, 2 sáčky rýže uvařené do poloměkka, protože se dovaří v kapustových listech, 1 oloupanou a najemno nakrájenou nebo pomletou cibuli, 2 stroužky prolisovaného česneku, pepř, sůl, trochu rajčatového protlaku a 1 lžíci sladké papriky. Náplň na holubky smícháme dohromady
Připravenou masovou náplň dáváme do kapustových listů, zabalíme a do většího hrnce na sebe naskládáme. Holubky zalijeme vodou a rajčatovým protlakem zároveň až po závitky a necháme vařit asi 40 minut na mírném ohni
Hotové holubky podáváme s omáčkou a libovolnou přílohou.