Honzíkovy české buchty recept
Prima Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2 ks žloutek 600 ml mléko 1 ks citron 60 g droždí 100 g cukr krupice 1 ks vanilkový cukr 1 kg hladká mouka 120 g rozpuštěné máslo 60 g rozpuštěné máslo hotová maková náplň
Recept na Honzíkovy české buchty
Postup přípravy receptu
-
Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek
Do mísy prosejeme hladkou mouku, žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, rozpuštěné vlažné máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr, kvásek a po trochách přidáváme vlažné mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, posypeme povrch moukou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu. Důležité je, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu
Po vykynutí rozdělíme těsto na poloviny a rozválíme na cca 1,5 cm plát, pomocí rádýlka rozdělíme na 12 čtverců, na které poklademe náplň podle vašeho výběru, třeba makovou, tvarohovou
Buchty ze všech stran pomastíme rozpuštěným máslem a klademe vedle sebe. Honzíkovy české buchty pečeme prvních 10 minut na 200 °C, poté na mírném stupni cca 15 - 20 minut dopékáme.