Honzíkovy třešňové buchty recept
Prima Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 100 g máslo 3 ks žloutek 250 ml mléko 1 kostka droždí 70 g cukr krupice cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra 500 g polohrubá mouka máslo na vymazání třešně (višně)
Recept na Honzíkovy třešňové buchty
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, třetiny vlažného mléka, lžíce cukru a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme v teple 10 minut vzejít
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, citronovou kůru, žloutky rozmíchané s cukrem ve zbylém vlažném mléce, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Vařečkou vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme v teple vykynout
Těsto rozválíme, nakrájíme na stejné kousky a do každého zabalíme několik třešní (3 - 4 vypeckované třešně, i kompotované)
Pekáček a strany vymastíme rozehřátým máslem. Do pekáčku naskládáme honzíkovy buchty a strany potíráme máslem, aby se buchty neslepily. Buchty necháme ještě 15 minut kynout
Honzíkovy třešňové buchty pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Hotové pocukrujeme. Nejlepší jsou ještě vlažné. Je nutné je uchovat v uzavřené nádobě nebo zabalené do fólie, aby strany neokoraly.