Key lime pie - limetkový koláč recept

Prima Recepty, Moučníky

Suroviny na recept Key lime pie - limetkový koláč

Těsto:
300 g sušenek Bebe (používám obyč Anglické sušenky z Alberta, lze použít Bebe nebo obdobné suché sušenky)
hrst mandlí
100 g rozpuštěného másla (popř. více - záleží na sušenkách, jak moc budou sát)
60 g cukru (já jsem dala 1/2 třtinového, 1/2 normálního)
Náplň:
1 konzerva sladkého kondenzovaného mléka (Salko)
1 vejce
200 - 230 ml šťávy z limetek (cca 6 ks limetek)
kůra z jedné limetky (jemně nastrouhaná, pozor bílá hmota pod kůrou je hořká)
Na ozdobení:
Šlehačka
tvaroh - co kdo má rád

Postup přípravy receptu

  1. Do mixeru dáme sušenky a mandle a rozsekáme na strouhanku. Do tohoto základu přidáme cukr, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Vznikne nám hmota konzistence drobenky.

  2. Tuto hmotu dáme do formy (dortové nebo na koláče), kterou jsme si předtím vymazali máslem a na dno dali pečící papír. Hmotu musíme ve formě udusat lžící, sklenkou (jak co komu vyhovuje) a vytvarujeme tam vyšší okraje.

  3. Korpus dáme péci do vyhřáté trouby na 200°C zhruba na 10 minut.

  4. Mezitím si připravíme náplň. V mixeru smícháme Salko s vejcem a poté přidáme šťávu z limetek a kůru a ještě promícháme. Náplň vylijeme na zchladlý korpus a dáme do vyhřáté trouby zhruba na 170°C asi na 20 minut. Po dvaceti minutách zkusíme špejlí píchnout doprostřed - náplň by měla být ztuhlá. Po vychladnutí dáme dortík ještě odležet do lednice.

  5. Podáváme nejlépe se šlehačkou nebo se sladkým tvarohem.


Líbí se vám tento prima recept? Sdílejte tnto prima recept!