Kuřecí paštika se špenátem a koňakem recept
Prima Recepty, ChuťovkySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 50 g strouhanka 2 lžíce koňak pepř 1 ks střední cibule 12 plátků prorostlá slanina 500 g mleté vepřové maso 500 g mleté kuřecí maso 1 stroužek utřený česnek 2 ks ušlehaná vejce 2 lžíce nasekané bylinky - kopr,petržel,pažitka 280 g rozmrazený špenát
Recept na Kuřecí paštika se špenátem a koňakem
Postup přípravy receptu
-
Lehce osmahneme plátky slaniny a obložíme jí stěny nádoby ve které budeme paštiku zapékat. Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí. Ze špenátu vymačkáme vodu a přidáme na pánev, mícháme tak dlouho až ho skoro vysušíme. Mezi tím předehřejeme troubu na 180 stupňů
Špenát smícháme se všemi surovinami a řádně vše promícháme. Paštiku přendáme do zapékací nádoby, kterou překryjeme alobalem a postavíme na plech, který jsme naplnily vroucí vodou asi do 2,5 cm. Pečeme asi 75 minut, pak paštiku necháme v nádobě vystydnout a nejlépe přes noc ji zatížíme a necháme v ledničce.