Orange chicken neboli pomerančové kuře recept
Prima Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g kuřecích prsou
- Sos:
- kousek čerstvého zázvoru
- kousek pomerančové kůry (nemusí být)
- 1/2 l pomerančového džusu
- 1/4 l kuřecího bujónu nebo vývaru
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce sojové omáčky (lepší je světlá)
- 8 lžiček rýžového vína (já jsem dala rýžový ocet)
- 1-2 lžičky kukuřičného škrobu Gustin
- hladká mouka
- olej
Recept na Orange chicken neboli pomerančové kuře
Postup přípravy receptu
-
Prsa si nakrájíme na větší kousky velikosti jednoho sousta.
V misce smícháme suroviny na sos a dobře prošleháme.
Do další misky si nasypeme hladkou mouku.
Na pánvi nejlépe ve Voku si rozehřejeme olej asi na 160 st.(kolem vloženého masa se tvoří malinké bublinky), kousky masa kuchyňskýma kleštěma vložíme do sosu, trochu okapeme a hned do mouky a obalíme. Ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme za občasného promíchání 15-20 minut do zlatohnědé barvy.
Maso vyjmeme na tácek vyložený kuchyňským papírem a necháme odsát přebytečný tuk.
Na čisté pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a rychle osmažíme na jemné nudličky nakrájený zázvor a pomerančovou kůru (nebo 1 lžíci sušeného zázvoru).
Jakmile začne krásně vonět, vlijeme sos, který nám zůstal z namáčení kuřecích kousků a dobře promícháme. Do tohoto základu přidáme odložené osmažené maso a chvilku zahříváme za stálého míchání až omáčka zhoustne. Odhadem asi 3 minuty. Nemělo by to být příliš husté, ale masíčko krásné obalené. Odstavíme a servirujeme.