Pečení holubi recept
Prima Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 500 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 30g droždí
- 80 g cukru krupice
- 1 vejce
- 100 g másla
- 1/4 lžičky soli
- citronová kůra
- 100 ml mléka
- 1 žloutek na potření
Recept na Pečení holubi
Postup přípravy receptu
-
Ve 100 ml vlahého mléka rozmícháme lžíci mouky, cukru, rozdrobené droždí a necháme vykynout kvásek.
Do mísy dáme mouku, přidáme kvásek, zbylý cukr a mléko, vejce, rozpuštěný tuk a citronovou kůru.
Zaděláme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Během kynutí těsto několikrát promícháme, mělo by být pružné a hladké.
Z vykynutého těsta odkrajujeme 50 g kousky, vyválíme na délku cca 23 cm a uděláme klasický uzel. Na jednom konci vytvoříme hlavičku a na druhém konci ocas. Zobáček je vykrojený z rozinky.
Holuby potřeme rozšlehaným žloutkem v mléce, necháme chvíli kynout a pečeme cca 15 minut při 230°C.