Šoulet recept
Prima Recepty,Suroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 lžíce olej sůl 1 lžička majoránka 2 ks cibule 200 g kroupy 250 g hrách tuk na vymazání mletý černý pepř
Recept na Šoulet recept
Postup přípravy receptu
-
Hrách propláchneme a namočíme ho asi na 4 hodiny do studené vody. V této vodě ho pak uvaříme doměkka a scedíme. Kroupy dokonale propláchneme, vsypeme do většího množství osolené vody a také je uvaříma doměkka. Kroupy občas promícháme, protože mají tendenci se přichycovat. Uvařené kroupy scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
Mezitím očistíme cibule a česnek. Česnek prolisujeme a cibule nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a cibule na něm pomalu smažíme dozlatova.
Kroupy promícháme s hrachem, přidáme česnek, podle chuti směs osolíme, opepříme, přidáme majoránku a část smažené cibule.
Pekáček vymažeme máslem nebo tukem, rozetřeme do něj směs, zakapeme zbylým olejem s cibulkou a zapečeme v horké troubě. Přibližně 190 °C.
Do šouletu zapékáme maso nebo jej podáváme samotný se zeleninovým salátem.