Veprový kotlet Štěpán recept

Prima Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept Veprový kotlet Štěpán

4 kotlety
3 PL olivového oleje
1 cibule
3 PL hl. mouky
bujón nebo voda + 1/2 KL sypkého bujonu
sůl
pepř
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.

  2. Vyndáme je a ve výpeku osmahneme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova, zaprášíme moukou a uděláme tmavší jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou+bujon a uděláme klasické UHO (univerzální hnědá omáčka).

  3. Vratíme maso do omáčky a cca 20-30 minut (dle kvality masa) podusíme do měkka.

  4. Na konci varu přidáme do omáčky narájené na tvrdo uvařené vejce (nebo vejce dáme na maso až při servírování). Podáváme s oblíbenou přílohou (knedlík, špecle, rýže, těstoviny, bramboty...). Dobrou chuť.


Líbí se vám tento prima recept? Sdílejte tnto prima recept!