Veprový kotlet Štěpán recept
Prima Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 kotlety
- 3 PL olivového oleje
- 1 cibule
- 3 PL hl. mouky
- bujón nebo voda + 1/2 KL sypkého bujonu
- sůl
- pepř
- 1 vejce
Recept na Veprový kotlet Štěpán
Postup přípravy receptu
-
Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
Vyndáme je a ve výpeku osmahneme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova, zaprášíme moukou a uděláme tmavší jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou+bujon a uděláme klasické UHO (univerzální hnědá omáčka).
Vratíme maso do omáčky a cca 20-30 minut (dle kvality masa) podusíme do měkka.
Na konci varu přidáme do omáčky narájené na tvrdo uvařené vejce (nebo vejce dáme na maso až při servírování). Podáváme s oblíbenou přílohou (knedlík, špecle, rýže, těstoviny, bramboty...). Dobrou chuť.