Výborné mazance recept
Prima Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 1 žloutek (může být i celé vejce) dáme do odměrky
- a přidáme do celkového množství
- 250 ml mléka
- 125 g rozpuštěného másla (stačí i 100 ml oleje)
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 50 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- trochu soli
- citrónovou kůru
- 1/2 čerstvého droždí
- po zvukovém signálu přidáme
- mandle
- rozinky
Recept na Výborné mazance
Postup přípravy receptu
-
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 2 díly, vytvarujeme bochánky.
Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout, než se rozehřeje trouba na teplotu 180 st. Pak pomašlujeme žloutkem, smíchaným s mlékem nebo rumem a pečeme prvních 10 minut při 180°C a dalších 40 minut při 150°C.
Hotové mazance ihned přendáme z plechu na mřížku. Těsto lze použít i na vánočku nebo bábovku.